NEW CALEDONIA

Her følger noen bilder fra vår uke på New Caledonia; et lite stykke land i Stillehavet som tilhører Frankrike - 1700 km fra New Zealand og 1500 km fra Australia. Vi oppholdt oss sør på øyen - i og rundt, hovedstaden Nouméa, og på strendene i Anse Vata og Baie des Citrons.

Til tross for at det for tiden er vinter på New Calédonia var det både strand- og bade vær. New Calédonia er et av de dyrere stedene man kan reise til i Stillehavet og har til enhver tid overvekt av turister fra Frankrike. Ile des Pins i sør, og Ouvéa, Lifou og Maré i øst er luksusøyer for de med stor lommebok. I tillegg er New Calédonia et populært reisemål for vindsurfere og kitere, ettersom vinden flere steder på øyen er ideell. Utover dette er det minimalt med backpackere på øyen, noe som delvis skyldes det høye prisnivået og at stedet rett og slett er mindre kjent enn andre Stillehavsøyer som Fiji, Samoa, Cook Islands og Tahiti.

Tross det høye prisnivået på øyen fant vi oss et leilighetshotell hvor vi kunne tilbrede egen mat, noe som passet oss utmerket ettersom matbutikkene kunne by på kjente, franske matvarer og god fransk vin.

 
...(Fortsetter under kartene)...
Turen går til New Caledonia...Klikk her!

Tilbake til hovedsiden