Arsenal Stadium, Highbury, London

14. januar var det klart for fotballkamp i London. Arsenal spilte mot Middlesbrough og vant kampen hele 7-0 - et resultat og enveiskjøring man ikke engang ser mye til i norsk Tippeliga! Arsenal spiller sin siste sesong på sin nåværende stadion og derfor var det en ekstra stor begivenhet å få være tilstede på kamp denne sesongen. Det hele forløp seg som følger...
 

Allerede på Londons undergrunn vet man at man er kommet til en bydel som lever for fotball! Tusener av mennesker vandrer gjennom disse gangene på en kampdag.

Vi ankommer Highbury, og folkemengden er voksende. Dette er siste sesong på Arsenals nåværende hjemmebane så det er kamp om billetter og ekstra mye skjer i gatene rundt stadion for å hedre den nesten 100 år gamle stadion.

Etter inneværende sesong skal stadion bygges om til 711 leiligheter med startpris på 2 millioner kroner...denne langsiden er fredet og kan derfor ikke rives, men den kan endres innvendig.

Cato med et "Final Tribute" til Highbury

Fikk tak i billetter i siste øyeblikk for avreise mot New Zealand, så det passet bra med et stopp i London. Her er beviset.

Vel inne på stadion har vi gode plasser bak det ene målet, og kan følge oppvarmingen. Flere av det store stjernene er klare for denne kampen mot Middlesbrough.

Med en såpass intim stadion som Highbury kommer man tett på spillet og spillerene. Det er ikke uvanlig å få hilse på stjernene, bare man sitter nærme nok.

Kampen er i gang, og svenske Fredrik Ljungberg skal bidra til seier i denne hjemmekampen.

Målene har begynt å renne inn og Highbury eksploderer. Men vi har mer i vente!

Ved halvtid er det tid til andre ting. Rundt oss var det flere nordmenn som hadde funnet veien til London denne helgen.

Tallene taler for seg selv. Middlesbrough blir gruset.

Arsenals Thierry Henry gjør klar til et frispark, og muren til motstanderene ser bekymret ut. 38 186 tilskuere får valuta for pengene!

Sluttresultat: Arsenal 7 Middlesbrough 0 - Mer enn det trenger vel ikke sies...

Cato på Highbury for første og siste gang...og for et besøk det ble!!

Tilbake til hovedsiden